Fogyni próbálok, gyere és olvasd el hogyan csinálom

Cukkini fokhagymás tejföllel

2022. január 03. 23:43 - Zsolti.fogy

Cukkini fokhagymás tejföllel
paradicsommal
sajttal
Hozzávalók:
cukkini
paradicsom
reszelt sajt
fokhagyma
Elkészítés:
A cukkini és a többi hozzávaló mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A cukkinit mosd meg és vágd vastagabb karikákra, tedd a tepsibe és sózd meg. A tejfölbe keverj néhány gerezd zúzott fokhagymát és minden cukkinit kenj meg vele. A paradicsomot vágd karikára és minden cukkini tetejére tégy egy szeletet. A reszelt sajttal szórd meg. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd meg.
Lencsesaláta hozzávalói
50 dkg lencse
4 pár virsli
2 fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
7 evőkanál citromlé
7 evőkanál olvasztott zsír
fehérbors
a díszítéshez: petrezselyemzöld
Lencsesaláta elkészítése
1. A lencsét átválogatás után vagy anélkül, áztatás után vagy anélkül, de mindenképpen alapos öblítés után megfőzzük. A sót a főzés végén adjuk hozzá, mert sós vízben lassabban puhul.
2. A virslit megfőzzük, karikákra vágjuk.
3. A lilahagymát megtisztítjuk és laskára vágjuk. (Először hosszában félbevágjuk a hagymafejet, majd keresztben vékonyan felszeleteljük.) Egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.
4. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Az zsírt citromlevet, zúzott fokhagymát, kevés sót és fehérborsot egy tálba öntjük és egy habverő vagy egy villa segítségével krémesre keverjük.
5. A megfőtt lencsét kicsit hűlni hagyjuk, majd egy mély tálba tesszük a lilahagymával és a virslikarikákkal együtt, ráöntjük az zsíros citromos öntetet, majd óvatosan összeforgatjuk.
6. Petrezselyemzölddel és a félretett lilahagymával díszítjük.
Tipp
Magában, de akár húsos ételek mellé köretként is kínálhatjuk. Kissé langyosan és hidegen is finom.
Jó étvágyat!

 chilis.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://zsolti-fogy.blog.hu/api/trackback/id/tr6616785532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása