HOZZÁVALÓK:
30 dkg sült csirkemell
20 dkg feta sajt
1 db párolt sárgarépa
6 db koktél paradicsom
15 dkg rukkola
15 dkg bébi spenót
1 evőkanál olívaolaj
1 fújás balzsamecet
ELKÉSZÍTÉS:
A sült csirkemelleket széttépjük, a párolt sárgarépát előbb ketté, majd vastagabb szeletekre, a koktélparadicsomot negyedekbe vágjuk.
Veszünk egy nagyobb porcelán tálat és belerakjuk a bébi spenótot, a rukkolát, ráhalmozzuk a sárgarépát, a koktélparadicsomot, egy fújás balzsam ecetet, meglocsoljuk olívaolajjal és összekeverjük. Ezután rácsipkedjük a fetasajtot és tálaljuk.
Cukkini fokhagymás tejföllel
paradicsommal
sajttal
Hozzávalók:
cukkini
paradicsom
reszelt sajt
fokhagyma
só
Elkészítés:
A cukkini és a többi hozzávaló mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A cukkinit mosd meg és vágd vastagabb karikákra, tedd a tepsibe és sózd meg. A tejfölbe keverj néhány gerezd zúzott fokhagymát és minden cukkinit kenj meg vele. A paradicsomot vágd karikára és minden cukkini tetejére tégy egy szeletet. A reszelt sajttal szórd meg. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd meg.
Lencsesaláta hozzávalói
50 dkg lencse
4 pár virsli
2 fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
7 evőkanál citromlé
7 evőkanál olvasztott zsír
só
fehérbors
a díszítéshez: petrezselyemzöld
Lencsesaláta elkészítése
1. A lencsét átválogatás után vagy anélkül, áztatás után vagy anélkül, de mindenképpen alapos öblítés után megfőzzük. A sót a főzés végén adjuk hozzá, mert sós vízben lassabban puhul.
2. A virslit megfőzzük, karikákra vágjuk.
3. A lilahagymát megtisztítjuk és laskára vágjuk. (Először hosszában félbevágjuk a hagymafejet, majd keresztben vékonyan felszeleteljük.) Egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.
4. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Az zsírt citromlevet, zúzott fokhagymát, kevés sót és fehérborsot egy tálba öntjük és egy habverő vagy egy villa segítségével krémesre keverjük.
5. A megfőtt lencsét kicsit hűlni hagyjuk, majd egy mély tálba tesszük a lilahagymával és a virslikarikákkal együtt, ráöntjük az zsíros citromos öntetet, majd óvatosan összeforgatjuk.
6. Petrezselyemzölddel és a félretett lilahagymával díszítjük.
Magában, de akár húsos ételek mellé köretként is kínálhatjuk. Kissé langyosan és hidegen is finom.
Ez a legelső könyvajánló, és szeretnék mindjárt egy nekem kedves könyvet ajánlani.
Az ismert Viskó című regény szerzőjének egy másik regénye.
Annak aki ismeri a Viskót, annak talán furcsa hallania, de szerintem jobb annál.
A kőkemény üzletember vajon mit kaphat egy Down-kóros fiútól, és fordítva?
Ajánlom mindenkinek, még ajándéknak is kiváló!
Az alábbi képre kattintva megnézheted a kiadónál.
Bemutatkozó bejegyzés
Sziasztok!
Zsolti vagyok.
50 éves, informatikus aki otthonról dolgozik.
A sok otthoni munka megtette hatását, és az utóbbi időben felugrottak a kilók, amikkel le kellene számolni.
De miért kell ehhez blogot írni?
Leginkább azért, hogy meg legyen végig a motiváció. Ezért is tettem nyilvánossá.
Meg ha valaki csatlakozni szeretne, megtehesse, és persze ossza meg a tapasztalatait. Együtt könnyebb.
Igyekszek minden nap írni valamit, készülök videó bloggal is.
Hoppá! A legfontosabb lemaradt. Mikor is kezdek neki?
Ezt a karácsony szezont már megvárom :), és januárban nekiállok.
Addig te is elhatározhatod magadat!